Plötsligt vid vår sedvanliga köksbordskonferens säger min fru 

Marie-Anne - Måla, du kan börja måla tavlor !                                        

Trots att jag arbetade och trivdes i övrigt kände jag att något fattades, en extra krydda i tillvaron. Men måla - inte kan jag väl måla så att det blir likt något.

Efter en stunds funderande så tänkte jag, försöka kan man ju alltid. Provar man inte så vet man inte om det funkar. Sagt och gjort , jag började leta efter en lämplig kurs och hade sådan tur att jag hittade en i Kungsbacka som började dagen efter.

Ny utmaning

Snabba ryck - jag åkte förväntansfull iväg till en helt ny utmaning. De första gångerna gav mig inte så mycket men efter ett tag lossnade det och jag upptäckte att detta var något som jag ville fortsätta med.

Vi hade fria händer att skapa det vi ville, det passade mig perfekt. Detta var nu ett antal år sedan och glädjen är fortfarande lika stor när jag tar fram penslar och duk och börjar skapa. Ibland får man vänta in inspirationen, den infinner sig inte automatiskt för att färger och staffli är framtaget.

Mycket färg

Bilden har sitt eget liv, det är inte alltid motivet blir som man tänkt från början.Oljefärger går bra att ändra genom att skrapa och måla på nytt. Mina alster är oftast målade med mycket färg på duken och målarkniven är ett väl använt redskap. De mörka färger jag oftast använder i mina tavlor betyder inte att jag ser vardagen dyster, snarare tvärtom ser jag med glädje fram emot vad dagen har att erbjuda.

En tavla är inte färdig innan den har hängt minst en vecka på väggen då jag går och betraktar den, ändrar lite och när det känns rätt anser jag tavlan färdig.

På olika sätt

På en utställning hade jag med en tavla som jag inte var helt nöjd med. Där träffade jag en annan konstnär som jag diskuterade tavlan med. Han gav mig ett ledord som jag tog till mig och alltid har i tanke när jag ser en tavla. " Konst är konst , fast på olika sätt". Det ligger mycket i dessa ord och skapar eftertanke. Varje person ser på en tavla på sitt eget sätt.

Vad som går att sälja och inte, det är en evig fråga. Vid staffliet kopplar jag bort andra tankar och bara njuter. Målningen är för mig livskvalité.